Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Γυμνασίου με θέμα «Ταξίδι στην Αρχαιότητα»

Μετά την ανακοίνωση του διαγωνισμού: «Ο Γαλαξίας μας» για παιδιά Δημοτικού, ανακοινώνεται και ο διαγωνισμός για παιδιά Γυμνασίου με τίτλο: «Ταξίδι στην Αρχαιότητα».

Φέτος και μεγαλύτεροι μαθητές, 13-15 ετών,θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη ρομποτική μέσα από τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Γυμνασίου με θέμα «Ταξίδι στην Αρχαιότητα», πουθα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2016. Στόχος των διαγωνισμών είναι, μεταξύ άλλων, η διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science - Technology - Engineering - Mathematics) και η ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής δίνουν τη δυνατότητα σε παιδιά, δασκάλους και καθηγητές από τις 13 Περιφέρειες της χώρας να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο βασισμένη στο θέμα του διαγωνισμού, αναπτύσσοντας το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες, στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος μέσα από τη συνεργασία της ομάδας. Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας, αποτελούμενης από 3 έως 6 μαθητές Δημοτικού και 2 έως 3 μαθητές Γυμνασίου, θα πραγματοποιηθεί από έγκριτη επιτροπή ειδικών επιστημόνων με κριτήρια τη σύλληψη της ιδέας, τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την παρουσίαση και τη λειτουργία της Ομάδας.

Πηγή: Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου