Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Kαλοκαιρινό σχολείο PowerPython: 10-14 Ιουλίου στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, με την υποστήριξη του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ,  συνδιοργανώνουν καλοκαιρινό σχολείο για την python από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου 2017 στη Ζάκυνθο.


Το σεμινάριο θα γίνει στην ειδικά εξοπλισμένη αίθουσα εργαστηρίου πληροφορικής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, και έχει περιορισμένο αριθμό θέσεων. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει με βάση τα στοιχεία που καταθέτουν στην αίτησή τους. Σε όσους ολοκληρώσουν επιτυχώς στο καλοκαιρινό σχολείο θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Σε ποιους απευθύνεται
Το καλοκαιρινό σχολείο PowerPython απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν προγραμματιστικές δεξιότητες, μαθητές, φοιτητές (προ- και μετά-πτυχιακούς), επαγγελματίες της πληροφορικής καθώς και ερευνητές που έχουν ήδη γνώσεις προγραμματισμού και στοιχειώδη γνώση της Python και θέλουν να πραγματοποιήσουν το επόμενο βήμα προς ορισμένα από τα ισχυρότερα χαρακτηριστικά της γλώσσας, όπως:
α) Nα γράφουν αντικειμενοστρεφή κώδικα (κλάσεις-αντικείμενα),
β) Nα κάνουν επεξεργασία δεδομένων με μία από τις δυναμικότερες σύγχρονες βιβλιοθήκες της γλώσσας: την pandas,
γ) Nα κάνουν επεξεργασία συμβολοσειρών με το ισχυρό εργαλείο κανονικών εκφράσεων regex (regular expressions)
δ) Να οργανώνουν και αποθηκεύουν τα δεδομένα σε μια βάση δεδομένων με την Python
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Το καλοκαιρινό σχολείο PowerPython θα υλοποιηθεί από Δευτέρα 10 μέχρι και Παρασκευή 14 Ιουλίου στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο. Το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων μπορείτε να δείτε εδώ
Εγγραφές μέχρι τις 10 Ιουνίου.
Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο http://powerpython2017.teiion.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου