Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ 2018 ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ STEM ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε συνεργασία με τον WRO Hellas και τον οργανισμό STEM Education καλεί τα παιδιά σε ένα ενθουσιώδες ταξίδι που θα απελευθερώσει τη δημιουργικότητά τους και θα ενισχύσει τις γνώσεις τους. Το ταξίδι μας θα έχει διάφορους «σταθμούς»: Θα περάσουμε από την κατασκευή περίπλοκων μηχανικών μοντέλων ή και απλών, ακόμα, μηχανών, μέχρι τη δημιουργία πρότυπων ρομποτικών κατασκευών με σκοπό τον εποικισμό του Άρη!

 

Παρουσίαση Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018
Από τις 17 Νοεμβρίου μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο φουαγέ του ισογείου και σε αίθουσα προβολών του «Ελληνικού Κόσμου» ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018. Θα υπάρχουν πρότυπες ρομποτικές κατασκευές, αγωνιστικές πίστες για τις κατηγορίες του διαγωνισμού, απαραίτητος εξοπλισμός, κανόνες, τρικ και συμβουλές!
  • Ανοικτή κατηγορία Δημοτικού: Εποικισμός του Άρη
Το θέμα της φετινής πρόκλησης για την Ανοικτή Κατηγορία του Δημοτικού είναι «Εποικισμός του Άρη». Οι διαγωνιζόμενες μαθητικές ομάδες θα πρέπει να παρουσιάσουν μία κατασκευή με αυτοματισμούς, η οποία θα έχει σχέση με αυτό το θέμα.
  • Γυμνάσιο: Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες
Η δοκιμασία του Γυμνασίου στηρίζεται στις επικοινωνίες κατά τη Βυζαντινή περίοδο και παρουσιάζει την «περιπετειώδη» πορεία των μηνυμάτων, που διασχίζοντας την αχανή Βυζαντινή Αυτοκρατορία με ταχύτητα, είχαν τη δυνατότητα να φτάσουν μέσα σε λίγες ώρες στην Κωνσταντινούπολη.
  • Λύκειο: Αειφόρος Ανάπτυξη & Επιχειρηματικότητα
Η αποστολή φέτος είναι η κάθε ομάδα να οικοδομήσει ένα ρομπότ που να κάνει τις κοινότητες των μαθητών πιο βιώσιμες, ως προς έναν από τους ακόλουθους τέσσερις στόχους: α) Προσιτή και καθαρή ενέργεια β) Αειφόρες πόλεις και κοινότητες γ) Δράση για το κλίμα δ) Η ζωή στη γη. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι ομάδες θα πρέπει να παρουσιάσουν τον ουσιαστικό λόγο για τον οποίο το project τους είναι σημαντικό, καθώς και να καταδείξουν με σαφήνεια τα σημεία καινοτομίας του.
Χρηστικές πληροφορίες:
Οι παρουσιάσεις απευθύνονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018, αλλά και σε γονείς και παιδιά που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την εκπαιδευτική ρομποτική και τις εκπαιδευτικές επιλογές που παρέχει.

Ημερομηνίες: Παρασκευή 17 Νοεμβρίου – Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10:00 – 13:00, Σάββατο – Κυριακή 11:00 – 14:00

Πηγή: Talk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου