Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Ηλεκτρονικό περιοδικό ή εφημερίδα στην εκπαιδευτική διαδικασία

Η χρησιμότητα ενός ηλεκτρονικού περιοδικού ή εφημερίδας στη μαθησιακή διαδικασία βασίζεται κυρίως στη δυνατότητα συνεργασίας που προσφέρει στους μαθητές και μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για να κινητοποιηθούν.
Το MadMagz είναι ένα online εργαλείο το οποίο όχι μόνο σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε εξώφυλλα περιοδικών, αλλά και ολόκληρο διαδικτυακό περιοδικό σελίδα ανά σελίδα. Παρέχει έτοιμα ολοκληρωμένα περιοδικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιλέγοντας από τις ήδη διαθέσιμες κατηγορίες έτοιμων περιοδικών: μοντέρνα, κλασικά, ποπ, τέχνη, visual, μινιμαλιστικά, ενημερωτικά, ρομαντικά, απλά και καθαρά, flat και πολλά ακόμα. Αν και δεν είναι εντελώς δωρεάν, τα βασικότερα χαρακτηριστικά του μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.
Ο εκπαιδευτικός είναι ο διαχειριστής του ηλεκτρονικού περιοδικού ενώ μπορεί να ορίζει τους μαθητές ως αρχισυντάκτες ή απλούς συντάκτες άρθρων και ειδήσεων. Το διαδικτυακό περιοδικό μπορεί να είναι ένα μεμονωμένο έργο ή να εκδίδεται σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Μπορεί να εστιάζει σε ένα θέμα ή μπορεί τα θέματά του να αλλάζουν για κάθε τεύχος του περιοδικού. Μπορεί επίσης να έχει αφιερώματα και έκτακτες εκδόσεις.


Πηγή: syneducation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου