Κυριακή, 20 Μαΐου 2018

Kαλοκαιρινά σχολεία PowerPython

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, με την υποστήριξη του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ,  συνδιοργανώνουν καλοκαιρινά σχολεία για την python από τις 2 έως τις 13 Ιουλίου 2018 στη Ζάκυνθο.

Τα Power Python Summer Schools είναι δύο θερινά σχολεία μιας εβδομάδας το καθένα, με τη μορφή εργαστηριακών μαθημάτων προγραμματισμού. Το πρώτο στοχεύει στην εισαγωγή στη γλώσσα προγραμματισμού Python, ενώ το δεύτερο σε εκμάθηση προχωρημένων θεμάτων και ισχυρών βιβλιοθηκών της γλώσσας, με έμφαση στην ανάλυση και επεξεργασία δεδομένων.

Σε ποιους απευθύνεται

Τα καλοκαιρινά σχολεία PowerPython απευθύνονται: Το πρώτο σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εισαγωγικές γνώσεις στην Python, χωρίς να είναι απαραίτητες προηγούμενες γνώσεις προγραμματισμού. Το δεύτερο, σε όσους έχουν ήδη γνώσεις προγραμματισμού και στοιχειώδη έστω γνώση της Python και θέλουν να πραγματοποιήσουν το επόμενο βήμα προς ορισμένα από τα ισχυρότερα χαρακτηριστικά της γλώσσας. Τυπικά οι συμμετέχοντες είναι μαθητές, φοιτητές (προ- και μετά-πτυχιακοί), επαγγελματίες της πληροφορικής καθώς και ερευνητές.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να επιλέξουν ένα από τα δύο ή και τα δύο σεμινάρια. Το κόστος εγγραφής είναι 80 ευρώ για κάθε σεμινάριο ή 120 ευρώ και για τα δύο. Στην τιμή περιλαμβάνεται ψηφιακό υλικό του σεμιναρίου, ελαφρύ μεσημεριανό και πρωινό. Τα μαθήματα διαρκούν από τις 10 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, κάθε μέρα, ενώ την τελευταία μέρα του σχολείου γίνεται διαγωνισμός φοιτητικών πρότζεκτ με βραβεία στις καλύτερες ομάδες.

Το περιεχόμενο των σεμιναρίων είναι:
Εισαγωγή στην Python (2-6 Ιουλίου 2018).
(α) Δομές δεδομένων
(β) Δομές ελέγχου προγράμματος
(γ) Συναρτήσεις και βιβλιοθήκες
(δ) Αρχεία και σύνδεση στο διαδίκτυο
Προχωρημένη Python (9-13 Ιουλίου 2018):
(α) Αντικειμενοστραφής προγραμματισμός
(β) Μόνιμη αποθήκευση δεδομένων (pickles), βάσεις δεδομένων sql
(γ) Επεξεργασία μέσω κανονικών εκφράσεων (regex)
(δ) Ανάλυση δεδομένων με pandas, scipy, matplotlib

Το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων μπορείτε να δείτε εδώ
Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο http://powerpython.teiion.gr

Πηγή: Ανοικτό Περιεχόμενο στην Εκπαίδευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου