Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

5ος Πανελλήνιος διαγωνισμός δημιουργίας παιχνιδιού στο Scratch

Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χανίων, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής Πανελλαδικά, καθώς και το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης διοργανώνουν και προκηρύσσουν, τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό δημιουργίας παιχνιδιού στο Scratch.
Σκοπός του διαγωνισμού η συμμετοχή των μαθητών σε μια συνεργατική και δημιουργική διαδικασία για την υλοποίηση ενός προγράμματος ηλεκτρονικού παιχνιδιού στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch, αξιοποιώντας την αλγοριθμική σκέψη και τον πειραματισμό με βασικές προγραμματιστικές δομές.

Ο φετινός διαγωνισμός για το σχολικό έτος 2018-19, τελεί υπό την έγκριση του ΥΠΠΕΘ (Αρ. Πρωτ. Φ15/212369/Δ2/10-12-2018) και αφορά στην υλοποίηση ενός «Παιχνιδιού», με ανοιχτή θεματολογία. Ειδική θεματική του διαγωνισμού, χωρίς να είναι δεσμευτική, είναι ο «Ερωτόκριτος». Έτος «Ερωτόκριτου» το 2019 ορίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα δοθούν αντίστοιχα βραβεία και έπαινοι σε έργα μαθητών, ανά εκπαιδευτική βαθμίδα:
-Δημοτικού
-Γυμνασίου
-Λυκείου (Γενικό & Επαγγελματικό)
-Ειδικών σχολείων

Τα υποβληθέντα έργα μπορεί να είναι προϊόντα είτε ατομικής είτε ομαδικής προσπάθειας και πρέπει να είναι πρωτότυπα, δηλαδή να προκύπτουν από την προσωπική δημιουργική εργασία των μαθητών.
Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στο διαγωνισμό είναι προαιρετική, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων και δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους εμπλεκόμενους.
Ο διαγωνισμός ακολουθεί κανόνες και διαδικασίες ασφαλείας προκειμένου να εμποδίσει διαρροές προσωπικών δεδομένων όπως αυτές περιγράφονται από τον ευρωπαϊκό κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων GDPR.
Διαχειριστές έργων: Όλες και όλοι που είχαν πέρυσι δικαιώματα Διαχειριστή έργων έχουν αυτόματα τη δυνατότητα διαχείρισης και στον 5ο διαγωνισμό το σχολικό έτος 2018-19. Διαφορετικά, μετά την είσοδό τους στην πλατφόρμα, θα πρέπει να κάνουν αίτημα αναβάθμισης σε Διαχειριστή έργων.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Ενημέρωση, οδηγίες και ανάρτηση των έργων στη διεύθυνση: https://festman.schoolab.gr/ στην επιλογή εκδηλώσεις/ 5ος Διαγωνισμός παιχνιδιού στο Scratch.
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως κριτές/ αξιολογητές των έργων των μαθητών, παρακαλούμε να δηλώσουν συμμετοχή με την εγγραφή τους στη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου